Even voorstellen

Frank

“De juiste weg naar heelheid bestaat uit beslissende omwegen en onjuiste kronkels.”

C.G. Jung

Mijn naam is Frank van der Laan (1963).

Als jongste in een gezin met vier kinderen werd ik in de zomer van 1963 geboren. Mijn vader was garagehouder. Na het VWO ben ik in Apeldoorn afgestudeerd als Auto technisch Ingenieur. Vanuit persoonlijke interesse heb ik besloten om Psychologie te gaan studeren aan de Universiteit Utrecht. Mijn doctoraal diploma heb ik in 1995 behaald.

Rode draad in mijn loopbaan is het professionaliseren van medewerkers en organisaties. Als leidinggevende hanteer ik bij voorkeur een coachende stijl. In 2008/2009 heb ik de opleiding tot coach succesvol afgerond. Mijn persoonlijke ervaring is dat coaching kan bijdragen aan meer inzicht en een sterker geloof in eigen kunnen. De positieve effecten op langere termijn zijn echter vaak teleurstellend. Ik ben daarom op zoek gegaan naar andere manieren voor meer duurzame gedragsveranderingen.

Ik ben geraakt door de identiteitsgerichte en meergenerationele psychotraumatologie volgens Prof. Dr. Franz Ruppert. Het theoretisch kader geeft de mogelijkheid om vaak onbegrepen relationele en persoonlijke problemen te begrijpen. De therapie is effectief in het bereiken van diepgaande verbeteringen, ook bij hardnekkige klachten. Ik heb de Internationale opleiding ‘Constellations based on bonding and trauma’ gevolgd in Denemarken en München (2014/2015).

Naast mijn eigen praktijk ben ik werkzaam bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als docent Professional Skills en studieloopbaanbegeleider.